Nieuws

Eerste Hulp Bij Ongevallen

Bij het verlenen van eerste hulp in noodsituaties is het belangrijk om snel en correct te handelen. De officiële instructies voor hulp zijn door Het Nederlandse Rode Kruis verzameld in een applicatie.

Op het beginscherm zijn zes belangrijke noodsituaties meteen beschikbaar en via de zoekknop in de action bar bovenin of de knop in het midden zoek je naar andere situaties. De instructies zijn eenvoudig van opzet.

[related_article id=”158662″]

Eerst begin je met het vaststellen van de toestand van het slachtoffer, waarna je de instructies volgt (bijvoorbeeld een drukverband leggen of reanimeren), die helaas niet altijd uitgelegd worden.

Er is ook een visuele situatieschets toegevoegd in de vorm van afbeeldingen die de instructies verduidelijken. Het beginscherm bevat ook een Zoek ziekenhuis-knop die door middel van je gps-locatie de dichtstbijzijnde ziekenhuizen opzoekt.

Uiteraard is er een knop aanwezig die je meteen 112 laat bellen, met tussenkomst van een scherm waar je op ja of nee dient te klikken alvorens je daadwerkelijk belt.

De app is overzichtelijk, uitgebreid en kan in kritieke situaties levens redden. Hiermee wordt de kans dat er meer mensen in noodsituaties adequaat worden geholpen alleen maar groter.

De app is gratis beschikbaar in de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business