Nieuws

ZDNet-leeslijst: De leerzaamste artikelen van 2012

Op techsites als ZDNet kom je voor de nieuwste gadgets, maar liefst ook om wat bij te leren. In 2012 waren dit de artikelen waar wij het meeste van opstaken.

De feestdagen zijn het ideale moment om je kennis eens wat bij te spijkeren. Pak daarom een tablet of e-reader en ga er eens rustig voor zitten, want de artikelen in deze leeslijst zijn vaak lang, zelfs langer dan we in deze rubriek gewoon zijn.

Hobbit op scherp
Onze collega’s van FWD leggen uit wat er zo bijzonder is aan de nieuwe film The Hobbit, die is opgenomen met het dubbele aantal beeldjes per seconde (48 fps) dan gebruikelijk is.

Internet met lichtsnelheid
We schrijven regelmatig over de volgende generatie internet, maar Fast Company zet op een rijtje wat een twintig maal snellere verbinding praktisch gezien voor ons leven betekent.

Verraden door een IP-adres
Eentje uit eigen keuken die je misschien gemist hebt. Hoe technologie hielp om een moordenaar op het spoor te komen die dood en verderf zaaide in het Franse Toulouse.

Encryptie voor leken
Mozilla-ontwikkelaar Ben Adida legt in simpele taal uit waarom encryptie zo belangrijk is voor technologie en wat de zwakke punten zijn.

Sloop het web
Anonymous zegt regelmatig dat ze het gaan doen, maar Gizmodo zoekt het uit: Kun je het internet daadwerkelijk slopen? Het antwoord vind je in dit artikel en je leert meteen wat bij over de wonderlijke structuur van het wereldwijde web.

Anatomie van een SSD-schijf
Altijd al exact willen weten hoe SSD-opslag in elkaar steekt? Ars Technica legt het in het grootste detail uit.

Piep, piep, kraak, kraak
Je kinderen kennen het niet, maar de meeste mensen die de begindagen van het internet wel bewust meemaakten, kennen het geluid van een verbindende dial-up modem door en door. In dit artikel kom je er achter wat die geluidjes nu betekenen.

30 manieren om je IT-project te kelderen
Software-ontwikkelingsprojecten lopen vaak mis. Ze overschrijden de voorziene tijd en het voorziene budget, en leveren niet het verwachte resultaat. Hoe doen ze dat toch?

Laders onder de loep
Het gebeurt niet zo vaak: een recensent name en groot aantal usb-laders voor mobiele toestellen onder de loep en bekeek welke de beste is.

Wroeten naar kabels
Onze collega"s van Clickx gaan diep de grond in om te ontdekken hoe het Belgische kabelnetwerk in elkaar steekt dat onze internetverbindingen mogelijk maakt.

Hoe Google kaarten bouwt
Kijkje in de keuken van de Google-kaartendienst die op dagelijkse basis massa’s informatie toevoegt aan een van de meestgebruikte interactieve atlassen ter wereld.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business