Nieuws

Vergrendelen met een patroon

Vergrendelen met een patroon

Als je even van je pc weg bent en je wil vermijden dat je lieve collega’s van de gelegenheid gebruik maken in je documenten te snuisteren, dan kan je natuurlijk Windows vergrendelen met Windows+L toets. Mag het ook iets origineler, zet dan een vergrendelingspatroon op je scherm met Eusing Maze Lock.

Zo’n schermvergrendeling kennen we natuurlijk van smartphones en tablets. Met Eusing Maze Lock kan je deze beveiliging echter net zo goed ook op een Windows-pc activeren (Windows XP of hoger) en je hoeft daar heus geen aanraakscherm voor te hebben: met de muis kom je net zo goed weg.

[download_file]

Het standaardpatroon bestaat uit 3×3 stippen waar je een lijn in Z-vorm moet over trekken. Uiteraard kan je dat patroon aanpassen. Zo kan je een patroon van maximaal 5×5 stippen instellen en je bepaalt zelf welke stippen je met een lijn verbindt. Leuk is ook dat je een eigen tekst onder dat patroon kan plaatsen en dat je als achtergrond een eigen plaatje of een transparante overlay kan instellen. Om te vermijden dat je zelf ooit je patroon vergeet kan je daar een back-up (in de vorm van een bmp-bestand) van bewaren.

Je kan je systeem op deze manier op elk moment vergrendelen of je laat dat automatisch gebeuren na een ingestelde periode van inactiviteit. Als je dat zo instelt, wordt tijdens de vergrendeling ook de internetconnectie afgesloten en het toetsenbord gelockt. Om potentiële nieuwsgierigen te ontmoedigen laat je eventueel een indringend alarmsignaal afgaan.

Deze tool vervangt uiteraard niet de normale aanmeldprocedure van Windows en het is zeker geen waterdichte methode om nieuwsgierigen buiten te houden, maar op aanraakschermen is het bovendien best handig en – geef toe – het oogt wel blits.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business