Nieuws

Samsung gaat Tizen-smartphones verkopen

Samsung is van plan dit jaar smartphones te gaan verkopen met een Intel-hart, die draaien op het mobiele besturingssysteem Tizen.

Het is al langer bekend dat Samsung zint op de verkoop van toestellen met Tizen, een opensource besturingssysteem dat het minder afhankelijk moet maken van Android. Nu maakt de Koreaanse fabrikant zijn voornemens realiteit.

“We zijn van plan om dit jaar nieuwe, competitieve Tizen-toestellen uit te brengen en zullen de lijn uitbreiden afhankelijk van de toestand van de markt”, zei de telecomreus in een verklaring tegen persbureau Bloomberg.

[related_article id=”158901″]

Hoewel Samsung weigerde om in detail te treden, is er reden om aan te nemen dat het eerste officiële Tizen-toestel niet ver weg is.

Eerste glimp op MWC 2013?
De Japanse publicatie Yomiuri Shumbun kwam vorige maand op de proppen met een gerucht dat Samsung de eerste Tizen-vlaggendrager op Mobile Word Congress in Barcelona zal tonen. Dit is bij verre de belangrijkste telecombeurs ter wereld en dus het ideale moment om zijn nieuwe koers van start te laten gaan.

De kinderjaren van Tizen zijn niet de makkelijkste geweest. Het OS is een mix van Samsungs eigen mobiele platform voor budgettelefoons BadaOS en Meego een mobiele Linux-distro.

Laatstgenoemde was vooral een project van Intel en Nokia, maar leek geen lang leven beschoren toen de Finse fabrikant zijn steun introk en vol overgave koos voor Windows Phone van Microsoft.

Onder toeziend oog van de Linux Foundation en met ondersteuning van Intel, Samsung en Microsoft kwam Tizen in de plaats van Meego. Het moet nu een volwassen alternatief worden voor de heersende partijen op de mobiele markt.

Afgelopen mei schreven we al eens over een demonstratie van Tizen, tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie voor het opensource-besturingssysteem. De resulterende video vind je hieronder.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business