Nieuws

Kooptip: Nokia Lumia 800 bij ‘den Aldi’

De koopjes staan weer voor de deur en supermarktketen Aldi pakt meteen flink uit. Vanaf aanstaande woensdag (9 januari) verkoopt het de Nokia Lumia 800 voor 189 euro.

Aldi staat al jaren bekend om zijn consumentenelektronica voor schappelijke prijzen. Meestal gaat het dan echter om bekende ‘budgetmerken’ als Medion of ZTE. Ditmaal heeft het echter de Lumia 800 in de aanbieding, een Nokia-smartphone die draait op Windows Phone 7.5.

Toen de Lumia 800 nu een jaar geleden voor het eerst op de Belgische markt verscheen, wilde Nokia hoge ogen gooien met dit toestel. Een eigenzinnig ontwerp met gratis navigatie en een extra beschermhoesje behoorden tot de vaste uitrusting. Bij de introductie kostte het toestel dan ook 499 euro.

Inmiddels is de Lumia-familie flink uitgebreid en daarom is de prijs tot een fractie gedaald van de oorspronkelijke adviesprijs.

En alhoewel dit toestel verre van perfect is, getuige deze recensie van PC Magazine-hoofdredacteur Bart Stoffels, is de prijs/kwaliteitsverhouding bij de Lumia 800 prima in orde.

Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst draait dit toestel op Windows Phone 7, wat inhoudt dat het niet kan worden opgewaardeerd naar de volgende versie: Windows Phone 8.

Weliswaar brengt Microsoft als goedmaker binnenkort Windows Phone 7.8 uit, maar dit is niet meer dan een cosmetische verbetering van de huidige versie Windows Phone 7.5 Mango.

Ook is het Windows Phone-platform nog altijd minder goed bedeeld met apps dan je gewend bent van Android of iOS. Omdat alle ontwikkelaars hun apps voortaan zullen klaarstomen voor Windows Phone 8 hoef je er niet op te rekenen dat er nog veel nieuwe apps zullen bijkomen die draaien op deze Lumia 800.

Als je interesse hebt, maar je kunt de Lumia 800 niet meer bij de Aldi vinden, kun je altijd nog terecht bij Vanden Borre en The Phone House. Zij bieden de Lumia 800 tijdelijk aan voor 199,99 euro.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business