Nieuws

Glympse: Laat vrienden en familie weten waar je bent

Niemand wordt graag op de voet gevolgd, maar soms is het wel zo fijn dat mensen exact weten waar je bent. Met Glympse kan dat, maar dan wel met behoud van maximale privacy.

GPS staat bekend als een technologie die je helpt je weg te vinden naar je bestemming. Maar soms is het ook verdraaid handig om anderen je gangen te laten nagaan.

Het principe achter Glympse is simpel. Leden van de dienst sturen vanaf hun smartphone een notificatie naar mensen die hen mogen volgen. Je bepaalt daarbij zelf hoe lang ze je mogen volgen en wie toegang heeft tot die informatie.

[related_article id=”158578″]

Ontvangers kunnen vervolgens mobiel of achter de thuiscomputer via Google Maps zien waar je je realtime bevindt. Ze hoevendaarbij niet per sé een account bij Glympse te hebben om je te kunnen volgen.


Een Glympse kan praktisch zijn in een verrassend groot aantal situaties. Heb je met een kennis afgesproken in de stad en kun je elkaar niet vinden? Stuur een Glympse. Ben je onderweg naar familie en wil je ze laten zien hoe lang je nog onderweg bent?

En zelfs de ijscoman kan zijn vaste klanten per Glympse laten weten wanneer ze hem voor de deur kunnen verwachten. Enfin, je begrijpt het principe.

Een ander groot voordeel van Glympse is zijn ruime beschikbaarheid. Naast de voor de hand liggende apps voor Android en iPhone kun je deze gps-app ook krijgen op BlackBerry en Windows Phone 7.

Zelfs gebruikers van het oudere Windows Mobile kunnen Glympse inzetten, al is er nog geen versie voor Windows Phone 8 te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business