Nieuws

Gitaarstemmen met de smartphone

Pluk een snaar van je gitaar en je smartphone vertelt hoe je ze moet stemmen. Ideaal voor beginnende gitaristen of mensen die hun stemvork vergeten zijn.

De app Accurate Tuner Pro en de gratis variant Accurate Tuner Free (met advertenties) is een bijzonder uitgebreide stemmer voor muziekinstrumenten. De Windows Phone-app staat toe om een gewone gitaar te stemmen, een viool of een mandoline. Liefhebbers van meer obscure instrumenten zoals de sopraanukelele, Mexicaanse vihuela of de balalaikacontrabas komen ook aan hun trekken.

Voor de gewone zessnarige gitaar kan je ook alternatieve stemwijzen instellen. Open G, Open F, Drop D en een massa andere. Deze stemwijzen zijn wel enkel beschikbaar in de betaalde versie, maar ze zijn dan ook vooral gericht op geavanceerde gitaristen.

Je kan de microfoongevoeligheid van de app instellen. Zo kan je ook stemmen als er achtergrondgeluiden aanwezig zijn. Maar volgens de makers moet je er ook geen wonderen van verwachten.

Accurate Tuner Pro een uitgebreide gitaarstemmer. De gratis variant Accurate Tuner Free doet wat hij moet doen: tonen horen en op het scherm weergeven welke toon je hoort en hoe je moet stemmen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business