Nieuws

Specificaties gelekt voor tabletversie Sony Xperia Z

De Sony Xperia Z is nog maar een paar dagen geleden aangekondigd, en nu al duiken er geruchten op over een tabletversie van deze high-end smartphone.

De Sony Xperia Tablet Z zou een grotere versie van de Xperia Z worden, en volgens de geruchten lijken de twee apparaten qua specificaties dan ook redelijk op elkaar.

Specificaties

De Xperia Tablet Z zou draaien op een Snapdragon S4 quad-core-chipset met 2 GB aan RAM-geheugen. Daarnaast is er 32 GB aan opslagruimte, een camera met 8 megapixel aan de achterzijde, en een 2 megapixel-camera aan de voorzijde.

[related_article id=”161563″]

De tablet zou voorzien zijn van Bluetooth 4.0, NFC, LTE, een 6000 mAh-accu, en zal draaien op Android 4.1 (Jelly Bean). Dit alles zou in een behuizing met een dikte van slechts 6,9 millimeter zitten, die ook nog eens water- en stofdicht zou zijn.

De bovenstaande specificaties zijn natuurlijk geruchten, maar het zou een logische keuze van Sony zijn om het nieuwe vlaggenschip, de Xperia Z, door te trekken naar de tabletmarkt.

Full HD-scherm

Sony heeft eerder al Androidtablets op de markt gebracht, zoals de Sony Tablet S en zijn opvolger, de Sony Xperia Tablet S.

Dat de Xperia Tablet Z volgens de geruchten voorzien gaat worden van een full HD-scherm lijkt een wat vreemde keuze. De Xperia Z smartphone heeft namelijk op een scherm met een grootte van 5 inch ook al een full HD-resolutie.

De scherpte van de beelden op een scherm wordt over het algemeen gemeten in pixels per inch (ppi). Het scherm van de Xperia Z heeft 443 pixels per inch. Als het scherm van de Sony Xperia Tablet Z inderdaad een full HD-resolutie zal hebben, en ongeveer even groot zal zijn als het scherm van de Xperia Tablet S, dan zal de ppi-waarde een stuk lager liggen, rond de 230 ppi. Dit is ook lager dan bij de iPad 3 en 4 (264 ppi) en de Samsung Nexus 10 (299 ppi).  De full HD-resolutie zou echter wel zorgen voor een flinke verbetering ten opzichte van de Xperia Tablet S (116 ppi).

Moesten de geruchten rond deze tablet waar zijn, dan zullen we tijdens het Mobile World Congress in Barcelona eind februari hopelijk meer te weten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business