Nieuws

Fotobewerken met Googles Snapseed

Met Snapseed kan je mobiel foto’s bewerken met effecten of filters. De app bestaat al een tijdje voor iOS, maar omdat Google de makers gekocht heeft, is er nu ook een Androidvariant.

Na het starten van de app wordt een voorbeeldfoto geladen, waar je al snel je eerste bewerkingen op zult toepassen. Kies je bijvoorbeeld de ‘Vintage’-filter dan kun je met verticale veegbewegingen een andere instelling kiezen, en met horizontale veegbewegingen de intensiteit van de filter veranderen. Met één druk op de knop kan je het resultaat vergelijken met het origineel.

Wat het delen in sociale netwerken betreft, ligt de nadruk op Google+. Daar ligt vermoedelijk ook de voornaamste reden voor Google om Snapseed over te nemen. Liefhebbers van fotografie zijn op dit netwerk goed vertegenwoordigd. Een belangrijke concurrent voor Snapseed is Instagram, ook al een sociaal netwerk. Die laatste is wat fl exibeler als het gaat om het delen van foto’s. Vind je fotobewerking belangrijker, en de kwaliteit van foto’s, dan wint Snapseed het echter met gemak.

Snapseed is een mooie en handige app, die ook op tablets prima werkt. Een sterk punt is de intuïtieve bediening. Gratis te downloaden voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business