Het bod op Telenet wordt niet verhoogd. Het Amerikaanse Liberty Global stelt zich tereden met 58,4 procent van de aandelen. Al lijkt het spel nog niet gespeeld. Eerder deze week raakte bekend dat Liberty Global er niet in geslaagd is om alle aandeelhouders tot verkopen te overtuigen. Met het bod van 35 euro per aandeel […]


Het bod op Telenet wordt niet verhoogd. Het Amerikaanse Liberty Global stelt zich tereden met 58,4 procent van de aandelen. Al lijkt het spel nog niet gespeeld.

Eerder deze week raakte bekend dat Liberty Global er niet in geslaagd is om alle aandeelhouders tot verkopen te overtuigen. Met het bod van 35 euro per aandeel kan het bedrijf wel zijn belang uitbreiden tot 58,4 procent.

Vandaag laat John Malone, voorzitter van Liberty Global in een adverentie in De Tijd weten dat hij zijn bod niet verlengt. Dat betekent dat Telenet niet van de beurs verdwijnt en niet volledig in Amerikaanse handen valt.


[related_article id=”158455″]

Dat betekent ook dat Liberty Global gedurende een jaar geen hoger bod mag uitbrengen op Telenet.

Toch is het spel nog niet gespeeld. Zo redeneert De Tijd dat de kans groot is dat het aandeel rond de 35 euro zal blijven hangen omdat Liberty Global bij Telenet tot een inkoopplan van de eigen aandelen zal overgaan.

Dat is een slechte zaak is voor de huidige aandeelhouders. Het is dus niet uitgesloten dat de dans rond het Mechelse kabelbedrijf binnen een jaar wordt verdergezet.