Nieuws

Sony kondigt Xperia Tablet Z aan in Japan

Sony heeft de tabletversie van de nieuwe Sony Xperia Z smartphone officieel aangekondigd. De geruchten blijken dan toch te kloppen.

Sony heeft de tabletversie van de Sony Xperia Z smartphone aangekondigd. De geruchten om het nieuwe vlaggenschip door te trekken naar de tabletmarkt, blijken dus op waarheid te berusten.

We kunnen naast de reeds aanwezige tablets, de Sony Tablet S en de Sony Xperia Tablet S, in Japan nu ook de Sony Xperia Tablet Z toevoegen. Dit nieuwste exemplaar zet geen nieuwe standaard in de tabletwereld neer, maar bevat  prima specificaties en een aantal extra features waarmee het zich moet gaan onderscheiden van de concurrentie.

[related_article id=”160734″]

De tablet is 6,9 millimeter dun en weegt ongeveer 495 gram. Ter vergelijking: de Nexus 10 is 8,9 mm dik en weegt 603 gram. Net als de Xperia Z smartphone is deze tablet volledig waterdicht tot een diepte van 1 meter, en is hij ook volledig stofdicht.

De Xperia Tavlet Z bevat een 10.1 inch LCD-scherm met een full HD-resolutie van 1920 op 1200 pixels, dat wordt ondersteund door de Mobile BRAVIA Engine 2. Het toestel draait op een Snapdragon S4 quadcore chipset van Qualcomm, die is geklokt op 1,5 Ghz. De tablet moet het stellen met 2 GB RAM-geheugen, en beschikt over 32 GB opslagruimte.

Aan de achterzijde zit een 8.1 megapixelcamera met Exmor R-sensor. Over een camera aan de voorzijde wordt niet gesproken. De tablet beschikt over een 6000 mAh-batterij, en ondersteunt de courante verbindingsmogelijkheden: wifi, LTE, NFC en Bluetooth.

De Sony Xperia Tablet Z zal in de Japanse detailhandel worden geleverd met Android 4.1 (Jelly Bean). Aan de foto’s is te zien dat Sony de interface enigszins heeft aangepast. Waarschijnlijk zal Sony tevens een flink stuk eigen content toevoegen.

Wanneer en of de Sony Xperia Tablet Z ook naar Europa zal komen is niet bekend. We hopen op goed nieuws tijdens het Mobile World Congress in Barcelona eind februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business