Nieuws

Google+ is niet langer een spookstad

Facebook heeft nog steeds een grote voorsprong, maar Google+ is met 343 miljoen actieve gebruikers het tweede meest populaire sociale netwerk.

Google+ is wereldwijd het tweede grootste sociale netwerk. Dat blijkt uit een recent verschenen rapport van marktonderzoekbureau GlobalWebIndex.

Ondanks dat het vaak wordt afgedaan als een virtuele spookstad, telt Google+ vandaag 343 miljoen actieve gebruikers. Dat is ongeveer de helft van de 700 miljoen gebruikers die tijdens de afgelopen maand actief waren op Facebook, dat zorgeloos op de eerste plaats blijft staan.

[related_article id=”158901″]

Googles strategie om Google+ te integreren met haar andere diensten, lijkt dus vruchten af te werpen. Wie zich voor een bepaalde Google-dienst – zoals Gmail of YouTube – inschrijft, krijgt automatisch ook een account op Google+.

Een account hebben is één ding, hem gebruiken iets helemaal anders. De data van GlobalWebIndex tonen aan dat veel mensen wel degelijk actief zijn op het sociale netwerk, in plaats van enkel de gekoppelde diensten te gebruiken.

De groei van Google+ – maar ook van Facebook en Twitter – gaat vooral ten koste van kleinere lokale sociale netwerken als MeinVz, Hyves en Copains d’Avant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business