Nieuws

Wat als je Office 365-abonnement vervalt?

Microsoft moedigt Office-gebruikers aan om over te stappen op een abonnementsformule, in plaats van het pakket te kopen. Maar wat gebeurt er als dat abonnement vervalt?

Microsoft heeft deze week Office 365 Thuisgebruik Premium gelanceerd. De meest opmerkelijke nieuwigheid is dat Microsoft liefst heeft dat je een abonnement van 99 euro per jaar neemt. Maar wat als je dat abonnement niet op tijd vernieuwt?

Wie gebruikmaakt van de abonnementsformule zal in de Office-applicaties meldingen beginnen krijgen wanneer de vervaldatum nabij is. Daarnaast zal je ook via e-mail eraan herinnerd worden dat je abonnement bijna afloopt.

[related_article id=”161452″]

Neem je dan geen actie om je abonnement te verlengen, dan zal Office op de vervaldatum in een alleen-lezen modus gaan. Je zal je documenten nog wel kunnen bekijken en afdrukken, maar je kan ze niet meer bewerken of nieuwe documenten aanmaken.

Wil je opnieuw aan de slag met je documenten, dan kan je je abonnement vernieuwen via Office.com, of één van de geselecteerde verkooppunten. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om opnieuw een ouder Office-pakket of ander alternatief te gebruiken.

SkyDrive

Bij het Office 365-abonnement krijg je ook 20 GB opslagruimte op je SkyDrive. Wanneer je account vervalt, heb je niet langer recht op die extra opslag in de cloud en ga je terug naar de 7 GB die je standaard bij een Microsoft-account krijgt.

Je bestaande bestanden blijven wel beschikbaar om te downloaden. Microsoft verzekert dat gebruikers hun documenten op elk moment naar een andere computer of schijf kunnen overzetten. Maar je zal geen nieuwe documenten meer kunnen uploaden naar die 20 GB opslagruimte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business