Ben Verwaayen stopt als CEO Alcatel-Lucent

De Nederlander Ben Verwaayen stopt als topman van telecombedrijf Alcatel-Lucent. Tegelijk maakt het bedrijf een kwartaalverlies van 1,4 miljard euro bekend.

Verwaayen zal zichzelf niet opvolgen als CEO maar blijft nog wel bij het bedrijf tot er een opvolger is gevonden. “Alcatel-Lucent is een groot deel van mijn leven geweest” zegt hij in een verklaring. “Daarom was het een zware beslissing om geen nieuwe termijn aan te gaan, maar het is me duidelijk dat dit het moment is voor de raad van bestuur om nieuw leiderschap te zoeken om het bedrijf vooruit te brengen.”

De bekendmaking kwam er voor de kwartaalresultaten van het Frans-Amerikaans telecombedrijf. Daar werd bekendgemaakt dat het bedrijf een nettoverlies van 1,4 miljard euro leed. Ook op jaarbasis is er een verlies van 1,4 miljard euro op een omzet van 14,4 miljard euro.

Verwaayen leidde het bedrijf sinds september 2008. Daarvoor was hij topman van BT Group. Onder verloor Alcatel-Lucent flink wat van zijn marktwaarde en werd er, onder meer in België, een ontslagronde doorgevoerd. Het bedrijf moet onder meer concurreren met het Zweedse Ericsson, maar ook met nieuwe Chinese spelers zoals Huawei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business