Nieuws

HP bouwt een Android-tablet

Hewlett-Packard neemt drastische maatregelen om een plaats op de mobiele markt te veroveren, en werkt naar verluidt aan een high-end Android-tablet.

Hewlett-Packard werkt aan nieuwe tablets. Niet voor Windows 8, maar wel voor Android. Dat meldt ReadWrite, en werd ook bevestigd door The Verge

HP biedt momenteel al de hybride Envy x2 en de ElitePad 900, die allebei werken met Windows 8. Er is ook even sprake geweest van een Windows RT-tablet, maar de fabrikant lijkt nu dus zijn pijlen op het Androidplatform te richten.

[related_article id=”158901″]

In eerste instantie wil het bedrijf een high-end Android-tablet op de markt zetten. Het toestel zou draaien op Nvidia’s aankomende Tegra 4-chip. De Tegra 4 is een van de eerste quadcore chips gebaseerd op de nieuwe Cortex-A15 architectuur van ARM.

Naast een tablet, zou het bedrijf ook een Android-smartphone overwegen.Topvrouw Meg Whitman zei eind vorig jaar dat HP zeker een smartphone zou moeten aanbieden, maar dat het nog niet voor 2013 zal zijn. 

De computerfabrikant hinkt ver achter de concurrentie op de markt van mobiele toestellen. In 2011 kwam het met de Touchpad op de markt, die draaide op WebOS. Maar die sloeg niet aan, en een goede maand later werd de productie van de tablet al stopgezet. Met een intrede op de Androidmarkt hoopt HP nu waarschijnlijk het tij te kunnen keren.

Ook voor Google is dit goed nieuws. Het haalt hiermee immers opnieuw een grote speler naar het Androidplatform. HP werkt ook reeds samen met Google voor de productie van de HP Pavillion 14 Chromebook.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business