Nieuws

PlayStation 4 krijgt tweede scherm

Sony brengt een tweede scherm naar de PlayStation 4 in de vorm van een applicatie voor Android en iOS.

Sony heeft afgelopen nacht meer details over de PlayStation 4 bekendgemaakt. De nieuwe spelconsole wordt onder meer vergezeld van een tweede scherm, in de vorm van een app voor Android en iOS.

De PlayStation App biedt een aanvulling op de spelervaring en laat toe om extra informatie weer te geven tijdens het spelen van een spel. Zo kan een avonturengame bijvoorbeeld de bijhorende wereldkaart tonen op het tweede scherm.

[related_article id=”160734″]

Een andere mogelijkheid is om via de applicatie vanop afstand mee te kijken naar het spel van iemand anders. Daarnaast kan je via de PlayStation App ook spellen aankopen, die dan meteen op je console worden gedownload.

Sony is zeker niet de eerste fabrikant die een tweede scherm aan haar console toevoegt. Microsoft kwam eerder al met de gelijkaardige SmartGlass-app voor de Xbox 360 en Nintendo ging zelfs nog verder door het tweede scherm in de controller van de Wii U te verwerken.

Maar natuurlijk is vooral de console op zich van belang. Daarom zijn we ook eens onder de motorkap van de PlayStation 4 gedoken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business