Nieuws

PayPal Here brengt mobiel betalen naar de marktkraam

De Amerikaanse betaaldienst begint in Europa te leuren met PayPal Here, een combinatie van betaalkastje en smartphone die kleine ondernemers een volledig mobiele kassa moet geven.

PayPal Here is bedoeld voor kleine ondernemers zonder eigen kassasysteem, die hun klanten toch een veilige manier willen bieden om digitaal te kunnen betalen. Je moet daarbij denken aan marktkramers en straatverkopers, maar bijvoorbeeld ook festivalmedewerkers. 

[related_article id=”161563″]

PayPal onthulde donderdag een nieuw betaalkastje dat beter is toegesneden op de Europese markt, omdat het kan samenwerken met de hier meer gangbare Chip- en Pin-systemen.

De betaalterminal wordt met Bluetooth gekoppeld aan een nieuwere iPhone of Android-smartphone. Als een klant wil betalen, steekt hij zijn bank- of creditkaart in het kastje, waarna de verkoper het verkoopsbedrag invult op zijn telefoon. Nadat de klant zijn geheim code invoert en de verkoper de transactie bevestigt, is de deal gesloten en kan per e-mail of sms een digitaal bonnetje worden overgedragen.

In de video hieronder kun je zien hoe het systeem in de praktijk werkt.


De eBay-dochter lanceerde PayPal Here vorig jaar maart op de Amerikaanse markt en wil in 2013 verschillende Europese landen kennis laten maken met de mobiele betaalhulp. Groot Brittanië trapt deze zomer af en Nederland moet nog voor het einde van het jaar volgen. De kans lijkt echter klein dat België in 2013 kennis zal maken met PayPal Here.

PayPal wil nog niet bekend maken hoeveel het kleine ondernemers in rekening wilbrengen voor het gebruik van Here. Het houdt het voorlopig op een ‘kleine’ heffing per transactie en belooft meer details zodra de lancering om de hoek is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business