Nieuws

WhatsApp maakt Windows Phone-versie bruikbaar

WhatsApp was al verkrijgbaar op Windows Phone, maar stak schraal af tegenover de iPhone- en Android-versies. Eindelijk krijgt de app nu ook lockscreennotificaties en backup van berichten.

Wie WhatsApp in het verleden op een Windows Phone-toestel gebruikte, moest toch echt zijn telefoon ontgrendelen om te kunnen zien of hij nieuwe berichtjes had.

Nu komt daar eindelijk verandering in, al is de functie nog niet helemaal perfect. Zo komt de notificatie maar één keer in beeld en verdwijnt niet pas als je het bericht hebt gelezen. Iets is echter beter dan niets, dus eigenaren van een Windows Phone 7-toestel zullen maar wat blij zijn.

[related_article id=”161563″]

In diezelfde update stelt WhatsApp nu eindelijk orde op zaken, met een nieuw ontwerp voor de Live-tegel en een hele batterij aan mogelijkheden die al zitten ingebakken bij de versies voor Android en iOS.

Zo kun je nu een flink aantal soorten bijlagen sturen naar andere WhatsAppers, waaronder muziek, video’s en afbeeldingen. Je kunt ook, als je dat wilt, je gps-locatie doorgeven als je elkaar niet kunt vinden.


Ook is het mogelijk geworden om het uiterlijk van WhatsApp aan je persoonlijke smaak aan te passen. Dat telt misschien minder zwaar, maar is voor sommige mensen minstens zo belangrijk als de backupfunctie. Die laat je je een veilige kopie maken van al je berichtjes, zodat je geen tekst kwijt bent als de app onverwachts crasht.

Een kleine tweak laat je tenslotte de enter-toets gebruiken om meteen je berichtje te versturen en het is nu ook mogelijk om meerdere personen tegelijk te WhatsAppen.

Als je deze Windows Phone-app al op je telefoon hebt staan, haal dan de update binnen via de Windows Store.

Nieuwe gebruikers kunnen de app via deze link vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business