Nieuws

Belgen van Europlasma maken elke smartphone waterbestendig

Europlasma heeft een nano-coating technologie in zijn bezit waarmee je nagenoeg alles waterbestendig kan maken. De techniek komt oorspronkelijk uit de medische sector, maar nu wil Drywired met de machines van Europlasma ook smartphones en tablets waterbestendig maken.

Het verhaal van Europlasma is er een die spijtig genoeg weinig mensen kennen. Al jaren kunnen ze door middel van nano-coating voorwerpen waterbestendig maken, maar voorlopig werd deze techniek vooral in de medische sector gebruikt. Nu komt Drywired met de techniek ook naar de smartphones en tablets, dankzij de machines van Europlasma.

Hydrofoob

Om al direct duidelijkheid te scheppen: je kan niet zomaar je toestel naar Drywired sturen om het volledig waterbestendig te maken. Er zijn voorlopig vroege contracten met enkele grote namen zoals Toshiba, NEC en enkele telecomproviders, maar alles staat nog in de kinderschoenen. De komende maanden hoef je dus nog geen behandelde telefoons in de winkel te verwachten. Nog niet.

De nano-coating komt tot stand wanneer een speciale vloeistof tot gas wordt gevormd. Dankzij plasma polymerisatie kan je smartphones hydrofoob of hydrofiel maken, afhankelijke van de specifieke toepassing. Het proces duurt ongeveer 30 minuten.

IPX7-gecertificeerd

Maar daar stopt het niet bij voor Europlasma en Drywired. Er zijn ook al experimenten gestart om kleren waterbestendig te maken dankzij de coating, en ook hiervan kregen we een demonstratie. Het voelt heel onnatuurlijk om een nat kledingsstuk toch als droog aan te voelen. Een techniek met ontzettend veel potentieel. Dat heeft ook het Amerikaanse leger in de smiezen, want ze experimenteren op dit ogenblik met deze techniek.


Elke behandeling maakt je smartphone of tablet waterbestendig op IPX7 niveau. Dit betekent dat je het toestel een half uur lang op één meter diepte onder water kan onderdompelen. Bovendien hoef je geen rekening te houden met de slijtage van de nano-coating, want die slijt niet. Je toestel blijft voor altijd beschermd. Het is nog afwachten wanneer we de eerste commerciële toestellen in de winkel mogen verwachten, maar de techniek lijkt ons alvast veelbelovend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business