Nieuws

Spotify ambieert eigen sociale netwerk met volgknop

Spotify is begonnen met de introductie van een volgknop waarmee zijn gebruikers elkaar en favoriete artiesten kunnen volgen. Is de opvolger van het ooit populaire MySpace onderweg?

Het van oorsprong Zweedse bedrijf heeft met zijn profielen en nieuwsfeeds al een sociale aanwezigheid, maar het zet nu stappen om uit te kunnen groeien tot een volwaardig sociaal netwerk.

Volgens The Next Web is de muziekdienst begonnen met het distribueren van een Follow-knop, die veel weg heeft van de ‘vind ik leuk’-knop op Facebook. Volgens Spotify zal de introductie in de desktopapplicatie gefaseerd plaatsvinden, zodat maar sommige gebruikers op dit moment van de nieuwe functie gebruik kunnen maken.

[related_article id=”158901″]

Een andere functie waar Spotify aan werkt, is de mogelijkheid om nieuwe artiesten, albums en recensie te ontdekken. Deze ‘Discover’-knop zou ergens dit jaar zijn debuut moeten maken.

Op eigen benen staan
De stappen van Spotify richting een sociaal netwerk zijn opvallend, gezien het feit dat de dienst zo’n nauwe band onderhoudt met Facebook. Spotify zegt tegen The Next Web dat er geen einde komt aan zijn samenwerking met de grootste netwerksite ter wereld, maar dat het op zoek is naar een stukje onafhankelijkheid.

Deels heeft deze evolutie ook te maken met de groeiende aanwezigheid van Google in de muziekbranche. De zoekmachine onderhandelt volop met de grote Amerikaanse platenmaatschappijen en werkt hard aan de uitbreiding van zijn Google Music-dienst. Dat zou moeten leiden tot een streamingmuziekdienst die Spotify punt voor punt beconcurreert.

Spotify is hard op weg om uit te groeien tot de dienst die MySpace ooit wilde zijn. De voorganger van Facebook lanceerde onlangs een compleet vernieuwd aanbod, maar onze eerste indruk was niet best.

In de tussentijd kondigde Spotify woensdag aan dat het de interface van zijn iOS-app vernieuwd en verbeterd heeft. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business