Nieuws

Railmate maakt van treinvertragingen een spel

Railmate verandert reizen met de trein in een spelletje. Je verzamelt punten voor het aantal stations dat je passeert en krijgt extra bonuspunten voor eventuele vertragingen.

Van de doorwinterde pendelaar tot de occasionele treinreiziger, iedereen weet dat de Belgische treinen niet altijd even stipt rijden. Railmate probeert de pijn bij vertragingen te verzachten door er een spelletje van te maken.

De app voor iPhone en iPad is van de hand van de Belgische ontwikkelaar Martijn Vandenberghe en voegt een spelelement toe aan je treinrit. Je krijgt punten voor de stations die je passeert en wanneer je trein vertraging oploopt, krijg je extra bonuspunten. De scores worden bijgehouden in het Game Center, zodat je ze kan vergelijken met je vrienden.

Spelen is heel simpel. Wanneer je op een trein stapt, laat je de app weten in welk station je zit en waar je naartoe gaat. De app draait op de achtergrond en volgt je traject via gps. Eenmaal aangekomen op je bestemming krijg je een overzicht van je reis en de opgelopen vertraging.

In de puntentelling tellen vertragingen al snel zwaar door. Je krijgt punten voor elk station dat je passeert en voor elke minuut vertraging die je oploopt. Vandenberghe wil de app nog verder uitbreiden met achievements en nieuwe manieren om punten te scoren.

Je kan Railmate voor de iPhone of iPad gratis downloaden uit de Apple App Store. De ontwikkelaar hoopt in de toekomst ook aan een versie voor Android te kunnen beginnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business