Nieuws

Canonical werkt aan staats-Linux voor China

Ubuntu-maker Canonical werkt zij aan zij met de Chinese regering om een Linux-distro te maken die de goedkeuring kan wegdragen van de staat.

De softwaremaker maakte op zijn site bekend dat de speciale versie van Ubuntu, die de codenaam Kylin draagt, volgende maand al het levenslicht zal zien. Ubuntu Kylin hoort bij een reeks initiatieven van de Chinese regering om opensourceprojecten een grotere rol te laten spelen in de maatschappij.

“Deze samenwerking zal lokale investeringen en deelname brengen die er voor zorgen dat het platform relevant is voor de Chinese markt, en sterke coördinatie van het wereldwijde Ubuntu-project zal verzekeren dat het vertrouwd zal zijn voor fabrikanten van software en hardware, en ook nuttig voor exportproducten die zijn gemaakt door Chinese bedrijven”, zei directeur van Canonical Jane Silber in een verklaring.

[related_article id=”160534″]

Volgens de BBC zullen toekomstige versies van Kylin zijn voorzien van plaatselijke diensten, zoals Baidu en winkelportaal Taoboao. De omroep zegt ook dat de overstap naar Ubuntu algemeen wordt gezien als een poging van China om zijn bevolking af te laten kicken van Westerse software.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business