Nieuws

Deel je Wifi op Android zonder gedoe met wachtwoorden

De leuke Android-app Instabridge geeft je met een enkele klik toegang tot de Wifi-hotspots van je vrienden en bouwt zo een ad-hoc netwerk op van gratis draadloos internet in je omgeving.

Instabridge biedt een oplosing voor een luxeprobleem waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Wie op bezoek is bij een vriend of kennis en met de smartphone van zijn Wifi-netwerk gebruik wil maken, zal diens ingewikkelde wachtwoord met de hand moeten invoeren, als de eigenaar van de hotspot dat wachtwoord sowieso al kan vinden.

De oplossing komt in de vorm van een Android-app die veel weg heeft van WhatsApp. Heb je beiden de app geïnstalleerd, kan de gast een uitnodiging sturen, waarna de ontvanger zijn Wifi-wachtwoord met een druk op de knop doorstuurt naar het contact. Je kunt optioneel ook registreren via je Facebook-account, wat het verstrekken van uitnodigingen verder moet vereenvoudigen.


Instabridge doet ons zo een beetje denken aan Fon, een hotspotnetwerk dat aangesloten klanten toegang geeft tot een groot aantal Wifi-toegangspunten. Er is namelijk ook de optie toegevoegd dat je vrienden van je vrienden toegang geeft tot je Wifi-netwerk, waardoor er een soort van P2P-achtige functionaliteit ontstaat. 

[related_article id=”158662″]

Vraagtekens bij veiligheid
Maar we hebben onze twijfels over de veiligheid van deze dienst. Zoals de ontwikkelaars netjes uitleggen op hun site, gebruikt Instabridge 256-bits AES-encryptie voor Wifi-wachtwoorden en stuurt die over een SSL-verbinding naar je contacten.

Het kan wachtwoorden niet hashen, veiliger dan reguliere encryptie, omdat je geen verbinding kunt maken met een Wifi-netwerk met wachtwoorden die op dergelijke wijze beveiligd zijn. Maar sowieso lijkt het hele concept van Instabridge vragen om problemen, met jouw Wifi-wachtwoord dat is uitgespreid naar de telefoons van vrienden en kennissen.

Aan de andere kant, je kunt de toestemming tot je Wifi-netwerk altijd weer ontzeggen aan Instabridge-gebruikers en het systeem is niet bedoeld voor wildvreemden.

Alles bij elkaar opgeteld zijn we wel degelijk gecharmeerd van Instabridge, al moet je de app met enige voorzichtigheid gebruiken. Een iOS-versie is nog in de maak; de Android-versie kun je vinden in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business