Nieuws

Microsoft publiceert lijst met ruim 40.000 octrooien online

De Patent Tracker van Microsoft lijst alle octrooien van de softwaregigant op. Je kunt de lijst online raadplegen of een datasheet in csv-formaat downloaden.

Microsoft heeft gisteren een gigantische lijst met alle patenten die het bedrijf  bezit of verworven heeft op het internet gepubliceerd. De zogenoemde Microsoft Patent Tracker is online beschikbaar maar kan ook gedownload worden als excel-bestand.

Brad Smith, algemeen raadsman van Microsoft, zegt in een blogpost dat de multinational gelooft dat transparantie van patenteigendommen noodzakelijk is. Het resultaat is een gigantische lijst van meer dan veertigduizend octrooien in de vorm van een handige, doorzoekbare database.

Volgens Smith en Microsoft zou elk bedrijf dat een Amerikaans patent bezit dit moeten doen. Meer transparantie zou het toewijzen van patenten kunnen vereenvoudigen en het aantal rechtszaken kunnen verminderen.

[related_article id=”161452″]

Microsoft lanceert de Patent Tracker tool precies op dezelfde dag dat Google belooft om minder patentoorlogen te voeren voor open source software.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business