Nieuws

Yahoo en Dropbox slaan de handen in elkaar

Yahoo blijft upgraden en verbeteren. Helemaal nieuw is de samenwerking met Dropbox.

Yahoo Mail en Dropbox hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd. Het is vanaf nu mogelijk om rechtstreeks vanuit je inbox toegang te krijgen tot bestanden uit de cloud. Dit ziet er uit als een win-winsituatie voor beide partijen.

Yahoo Mail-gebruikers met een Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans account kunnen vanaf vandaag hun Dropbox-bestanden bekijken via Yahoo Mail en e-mailbijlagen rechtstreeks opslaan in hun Dropbox.

Joshua Jenkins, product designer bij Dropbox, meldt in een blogpost dat gebruikers door deze integratie ook grotere bestanden (zoals foto’s in hoge resolutie) kunnen versturen zonder zich zorgen te maken over de limiet van 25 MB.

Dropbox breidt haar portfolio op deze manier langzaam maar zeker uit. Onlangs nam het bedrijf uit San Francisco nog Mailbox, de populaire Gmail-client voor iPhone, over. 

Voor Yahoo is dit opnieuw een stap in de goede richting om internetgebruikers te geven wat ze het meest nodig hebben. Yahoo heeft de laatste tijd flink wat nieuwe diensten – zoals Summly, Jybe en Stamped – aangekocht om haar marktpositie te verbeteren. De samenwerking met Dropbox is echter de grootste in de rij en dit zal ongetwijfeld in goede aarde vallen bij flink wat internetgebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business