techpulse 2

Telenetklanten kunnen binnenkort genieten van Yelo TV, een vernieuwde, snellere interface op hun Digicorder. Tenminste, op voorwaarde dat ze de nieuwste decoder in huis hebben.

Advertentie

Vorige week heeft Telenet de nieuwe Yelo TV-interface naar de Digicorder van 5.000 gebruikers gestuurd. Op 18 april volgt een nieuwe lading en vanaf midden mei moet iedereen toegang hebben tot de vernieuwde interface.

Onze eerste indruk van de nieuwe interface is alleszins positief. Bovendien doet de Digicorder vanaf nu ook dienst als een DLNA-mediaspeler en dat maakt de upgrade extra interessant. Enige nadeel is dat je wel over de juiste hardware moet beschikken om Yelo TV te kunnen gebruiken.

[related_article id=”158455″]

Naast een HD Ready TV die via HDMI is aangesloten op de decoder, moet je ook het meest recente model HD Digicorder (AD2100, in zwarte of grijze uitvoering) in huis hebben. Is dat niet het geval, dan kan je je oude decoder inruilen voor een nieuw exemplaar.

Wat kost dat?

Heb je een ouder model decoder en overweeg je om hem in te ruilen, dan is het natuurlijk niet onbelangrijk om te weten hoeveel je dat gaat kosten. Telenet maakt hiervoor een onderscheid tussen de Digicorder en de Digibox (die geen opnamemogelijkheid ondersteunt).

Gekocht
Wie nog een gekochte Digibox of Digicorder heeft, is eigenaar van dat toestel en kan de decoder niet zomaar inruilen voor een nieuw exemplaar. Als je van Yelo TV op je televisie gebruik wil maken, zal je dus een extra HD Digicorder moeten huren of een extra HD Digibox moeten kopen.(*)

Yelo TV werkt momenteel enkel op de HD Digicorder, maar zal in een latere fase ook op de HD Digibox (model DC-AD210) beschikbaar komen. Wie dus niet wil huren, maar een nieuwe HD Digibox koopt, moet goed opletten dat hij het juiste model krijgt.

Gehuurd
De kans is groot dat je je decoder huurt. Huur je al langer dan 5 jaar een HD Digicorder dan kan je deze nog tot 31 oktober 2013 gratis omruilen voor een nieuw exemplaar, anders betaal je 39 euro. Je geniet trouwens ook van deze promotie als je tijdens de voorbije 5 jaar bent verhuisd of je defecte Digicorder hebt ingeruild voor hetzelfde model (DC-AD2000). Huur je een HD Digibox, dan kan je die altijd gratis omruilen voor de nieuwste HD Digicorder.

Wil je je HD Digibox of HD Digicorder omruilen voor de meest recente HD Digibox, dan betaal je sowieso een eenmalige bijdrage van 39 euro. Hiervoor geldt geen speciale promotie.

Huur je nog een gewone Digibox of Digicorder (niet HD), dan kan je die gratis inruilen voor een HD Digicorder of HD digibox. De maandelijkse huur is 8,20 euro voor de HD Digicorder of 6 euro voor de HD Digibox.

Hoe?

Wanneer je je decoder wil inruilen voor een nieuw exemplaar, neem je de Digibox of Digicorder en alle toebehoren mee naar een Telenet-winkelpunt in je buurt. Je huidige huurovereenkomst wordt dan stopgezet en je nieuwe HD Digibox of Digicorder wordt geactiveerd. Dat betekent ook dat je alle opnames, die nog op je Digicorder zouden staan, kwijt bent wanneer je hem omruilt.

Update 9 april 2013: Correctie doorgevoerd (*) en tabel toegevoegd (met dank aan Eric Beeckmans).

Advertentie