Nieuws

Topvrouw Marissa Mayer: Yahoo is terug!

Yahoo-baas Mayer zegt dat het bedrijf helemaal terug is. De grondige herstructureringen op de werkvloer hebben een positief effect op de werknemers.

Marissa Mayer, CEO van Yahoo, zegt dat het eerste kwartaal van 2013 erg positief was voor het technologiebedrijf.

“De aanpassingen die we gemaakt hebben om van Yahoo de beste werkplek te maken leiden nu al tot betere samenwerkingen tussen werknemers, meer innovatie en een betere uitvoering. We hebben meer dan 567 initiatieven voor onze werknemers in het bedrijf zoals een nieuwe programma dat alle medewerkers aanmoedigt om onze producten te testen en eventueel te verbeteren. Dat levert heel wat spannende, nieuwe ideeën”, legt Mayer in een telefonische persconferentie uit.

“De nieuwe initiatieven werpen vruchten af. We hebben meer mensen in dienst en onze werknemers blijven ook bij Yahoo. In het eerste kwartaal van 2013 verdrievoudigde het aantal cv’s dat we ontvingen ten opzichte van het vorige kwartaal. Het vertrekpercentage voor toptalent is gehalveerd.”

De aanpassingen zijn ook duidelijk zichtbaar in de cijfers. “We zien een gestage toename in wat wij ‘boomerangs’ noemen. Werknemers keren terug. Maar liefst 14% van de aanwervingen uit het eerste kwartaal van 2013 waren ‘boomerangs’. Dat is één op zeven.”

Mayer vertelde ook nog dat het opbouwen van een positieve bedrijfscultuur voor haar 11.300 medewerkers nog maar het eerste deel van haar strategie was. “We moeten mensen laten geloven in Yahoo en van dit bedrijf een fantastische werkplek maken om de organisatie fit te krijgen”, zegt Marissa Mayer. “In de tweede fase zullen we schitterende producten maken.”

“Zoals ik eerder al zei, winnen de bedrijven met de beste talenten. Het is duidelijk dat Yahoo helemaal terug is.”

De nettowinst van Yahoo steeg van 286 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2012 naar 390 miljoen dollar in het eerste kwartaal van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business