Nieuws

Buzz Launcher: Android opleuken voor dummies

Met Buzz Launcher kan echt iedereen de interface van zijn of haar Androidtoestel in één klik van een nieuw uiterlijk voorzien.

Wie de standaardinterface van zijn Androidtoestel maar saai vindt, kan proberen om de boel wat op te leuken met een alternatieve launcher. Zo’n launcher vervangt het thuisscherm en applicatiemenu van je toestel.

Er zijn tientallen launchers in de Play Store te vinden en allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zitten volgeladen met instellingen. Daardoor schrikt het soms af om er mee aan de slag te gaan. Wie zich niet meester ziet over die uitgebreide mogelijkheden kan zijn toevlucht zoeken tot Buzz Launcher.

[related_article id=”158662″]

Net als met andere launchers, zoals bijvoorbeeld Apex Launcher, is het met Buzz Launcher mogelijk om je thuisscherm, menu’s en widgets naar je hand te zetten. Buzz Launcher onderscheidt zich echter van de rest door kant-en-klare thema’s, gemaakt door andere gebruikers, als download aan te bieden.

Op die manier is het erg simpel om een leuk ontwerp uit te kiezen en op je toestel te installeren. Natuurlijk kan je vervolgens ook je appreciatie aan de maker tonen door het ontwerp te liken of er op te reageren. De app is nog vrij nieuw, maar het aantal thema’s om uit te kiezen is toch al redelijk uitgebreid.

Veel van de thema’s vereisen wel dat je nog een aantal extra applicaties of widgets (bijvoorbeeld een klok of agenda) downloadt om het thema volledig te laten werken. Ook het gratis Buzz Custom Widget, waarmee je zelf widgets kan maken, is voor sommige thema’s nodig.

Buzz Launcher is een ideale app voor wie out-of-the-box een leuk nieuw thema op zijn telefoon wil installeren. De aanpassingen die je achteraf zelf kan uitvoeren zijn beperkt, dus wil je een thema dat helemaal naar je eigen zin is, dan zal je naar een andere launcher moeten grijpen.

Je kan Buzz Launcher gratis downloaden uit de Google Play Store. De app werkt op Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) en hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business