Nieuws

Spotgoedkope telefoon Nokia heeft toegewijde Facebook-knop

Nokia brengt een nieuwe toetsenbordtelefoon op de markt met een toegewijde knop voor sociaal netwerken. Belgen krijgen de Asha 210 met Facebook-knop; Nederlanders krijgen een WhatsApp-knop.

Met de Asha 210, een nieuw model met AZERTY-toetsenbord, mikt Nokia ronduit op mensen die een telefoon met fysiek klavier willen, maar zich geen duurdere smartphone willen of kunnen permitteren.

Toegewijde knop voor sociaal netwerken
Nokia heeft zijn nieuwe budgettoestel voorzien van een leuk foefje: een toegewijde knop voor sociale netwerken. Opvallend is daarbij dat Nederlands en Belgische toestellen van elkaar verschillen, waarmee het bedrijf een goede kennis van de markt laat zien.

In België krijgen de Asha’s een Facebook-knop, terwijl in Nederland het razend populaire WhatsApp onder de knop zal zitten. Nederlanders hoeven dan meteen niet meer te betalen voor een abonnement bij de berichtendienst dankzij een deal met WhatsApp. We weten niet zeker of deze deal ook geldt voor Belgen en hopen dit iets later te horen van Nokia.

De Asha 210 zal daarnaast toegewijde apps bevatten voor populaire diensten als YouTube en Twitter en heeft daarnaast een eigen appwinkel. Nokia heeft ook de functie Slam toegevoegd, waarmee twee Asha’s via Bluetooth bestanden kunnen delen zonder een pairingcode in te hoeven voeren.

[related_article id="152275"]

2G-internet en robuuste batterij
Hoewel Nokia de Asha 210 ook in dualsimuitvoering te koop zal zijn, kunnen Belgen alleen de singlesimvariant aanschaffen. Omdat het toestel alleen 2G-internet ondersteunt, zal mobiel internet wat trager onderweg zijn, maar er is ook Wifi-ondersteuning ingebouwd.

Voor een ‘smartphone’ heeft de Asha 210 een opmerkelijke batterijduur. De variant die in België te koop is, heeft volgens de telefoonmaker een batterijduur van 46 dagen.

Tenslotte is een tweemegapixelcamera aanwezig, die eveneens een toegewijde knop op het toestel heeft gekregen. Volgens Nokia kun je daar ook zelfportretten mee maken via een speciale modus, ondanks het feit dat de camera achterop de telefoon zit.

De Asha 210 maakt onderdeel uit van Nokia’s budgetlijn, die draait op het eigen besturingssysteem S40.

Voor zijn duurdere Lumia-toestellen vertrouwt de Finse fabrikant standaard op Windows Phone, maar de Asha’s moeten vooral in opkomende landen het marktaandeel terugwinnen dat het is kwijtgeraakt aan de onstuitbare opmars van goedkope Android-toestellen.

Maar ook hier krijgt Nokia steeds vaker te maken met spotgoedkope Android-toestellen, zoals de Huawei Ascend Y200, die eind april voor 79 euro bij de Colruyt zal liggen, inclusief 10 euro belkrediet. We brengen je overigens eind deze week een recensie van dat toestel.

De Nokia Asha 210 zal in de herfst van dit jaar in de winkel liggen voor 69 euro inclusief BTW.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business