Nieuws

Apple geeft de plannen van haar ruimteschip-achtig hoofdkantoor vrij

De stad Cupertino heeft de aangepaste plannen van de toekomstige Apple-campus gepubliceerd. Het gaat over de blauwdrukken van het gebouw, de parking en de inplanting.

Terwijl Apple op een laatste goedkeuring van de stad Cupertino wacht, heeft het bedrijf nog snel wat kleine aanpassingen doorgevoerd in de plannen van haar ruimteschip-achtig hoofdkantoor.

Cupertino heeft de aanpassingen gisteren op haar website gepubliceerd. Daarnaast verscheen er op de website van de stad ook een projectomschrijving, een inplantingsplan, vloerplannen, enkele renderings en een fietsnetwerk.

[related_article id=”158256″]

Apple heeft geen grote veranderingen aangebracht. Het hoofdkantoor zal nog steeds als een ruimteschip ogen. Ook de afmetingen blijven onveranderd: 260.000 vierkante meter zou groot genoeg moeten zijn voor de 14.200 werknemers.

“De Apple Campus 2 moet een veilige en moderne campus worden en omgeven zijn door veel groen”, staat in het nieuwe voorstel (PDF). “De campus zal zorgen voor een serene omgeving en moet de waarden die Apple hoog in het vaandel draagt – innovatie, gebruiksgemak en schoonheid – weerspiegelen. Het terrein van ruim 70 hectare zal een duurzaam state-of-the-art kantoorgebouw krijgen met voldoende mogelijkheden voor onderzoek en ontwikkeling.”

Het idee van deze tweede campus bestaat al sinds 2011. Het gigantische project liep al heel wat vertraging op. Het was de bedoeling om vorig jaar met de werken te starten, maar de aftrap is voorlopig uitgesteld tot 2014. Apple hoopt haar werknemers er in 2016 te laten starten.

Het kostenplaatje van dit project wordt geraamd op zo’n vijf miljard dollar. Dat is meer dan het World Trade Center in New York.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business