Nieuws

Yahoo! Weer: Bekijk het weerbericht in stijl

Yahoo! Weer laat je weten of je morgen regen moet verwachten in een uitstekend ontworpen app, verrijkt met mooie plaatjes van dochterbedrijf Flickr.

Weten wat voor weer het morgen wordt, is een universele menselijke behoefte. Het is daarom niet verwonderlijk dat het in appwinkels wemelt van de apps die je vertellen of je regen kunt verwachten op je thuisadres of vakantiebestemming.

Zoekmachine Yahoo! presteert het verrassend genoeg om een van de best uitziende en complete weerapps aan te bieden voor iOS. Zonder te vervallen in flitsende animaties en overbodige extra’s biedt het de juiste informatie op overzichtelijke wijze en met het juiste gevoel voor flair.

Een van de leukste foefjes van Yahoo Weer is meteen ook een van de sterkste wapens van het Amerikaanse bedrijf. De app kiest een afbeelding van fotodienst Flickr die overeenkomt met het weerbeeld ter plaatse en plaatst die op de achtergrond. Niet elke stad heeft natuurlijk een kiekje op Flickr die aan de eisen voldoet, maar het resultaat mag er in veel gevallen wezen.

[related_article id=”158662″]

Wie toch nog meer informatie wilt, kan het scherm omhoog vegen om gedetailleerde weergegevens te krijgen. Het is daarnaast mogelijk om zelf foto’s toe te voegen aan Project Weather van Flickr, als je niet tevreden bent met de huidige afbeeldingen van je woonplaats.

Het lijkt er vooralsnog op dat iPhone- en iPad-gebruikers een streepje voor hebben op Android, omdat de app in Google Play nog lang niet zo sprankelend is als de uitvoering voor iOS. Dat neemt niet weg dat de Android-app op zijn minst goed is ontworpen en je in één oogopslag de belangrijkste weerinformatie geeft, waaronder gevoelstemperatuur, maanstand en luchtvochtigheid.


Download deze aantrekkelijke weerapp in de iTunes App Store of ga naar Google Play voor de Android-versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business