Nieuws

Facebook-inkomsten van het afgelopen kwartaal: 1,458 miljard dollar

Facebook overtreft alle verwachtingen en rijft het eerste kwartaal van 2013 zo'n 1,458 miljard dollar binnen. Het aantal actieve gebruikers blijft - voornamelijk op mobiele apparaten - groeien tot 1,11 miljard.

Het populairste sociaal netwerk heeft het eerste kwartaal van 2013 zo’n slordige 219 miljoen dollar winst – of omgerekend negen cent per aandeel – gemaakt. De omzet werd afgetikt op 1,458 miljard dollar, een stijging met 38% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012.

Wall Street verwachtte een omzet van 1,44 miljard dollar. De aandelen van Facebook stegen met ongeveer drie procent.

Facebook-topman Mark Zuckerberg reageerde kort maar diplomatisch.
“We hebben de eerste maanden van dit jaar veel vooruitgang geboekt. We groeien sterk en hebben enkele spannende producten gelanceerd."

Het grootste sociaal netwerk ter wereld blijft groeien en heeft maandelijks ongeveer 1,11 miljard actieve leden. Dat is een stijging van 23% per jaar. Die groei verdubbelt bijna wanneer je enkel naar de mobiele gebruikers kijkt: een groei van 54% tot 751 miljoen leden.

Instagram bereikt meer dan 100 miljoen actieve leden per maand in het eerste kwartaal van 2013.

Naast de lancering van Home focuste het bedrijf de afgelopen maanden ook sterk op digitale advertenties. De reclame-inkomsten waren het eerste kwartaal goed voor zo’n 1,25 miljard dollar of 85% van de totale omzet. Ten opzicht van het eerste kwartaal van vorig jaar is dat een stijging van 43%. De mobiele advertentie-inkomsten zijn goed voor ongeveer een derde van de totale opbrengst.

Schermafbeeldingen via Facebook Investor Relations.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business