Nieuws

ForeverMap 2: Mobiel alternatief Google Maps kan zonder internet

Miljoenen mensen kunnen niet zonder Google Maps op Android of iOS en niet iedereen is daar blij mee. Voor een kleine meerprijs kun je ook terecht bij ForeverMap 2, dat offline kaarten en volwassen navigatie biedt.

Miljoenen mensen kunnen niet zonder Google Maps op Android of iOS en niet iedereen is daar blij mee. Voor een kleine meerprijs kun je ook terecht bij ForeverMap 2, dat offline kaarten en volwassen navigatie biedt.

Google Maps is uitgegroeid tot de onbetwiste authoriteit op het gebied van kaartapplicaties, maar niet iedereen voelt zich daar gemakkelijk bij. Hoewel Nokia een sterk aanbod heeft voor navigatie, is het aanbod schaars voor mobiele toestellen en Apple heeft nog altijd niet kunnen bewijzen dat zijn Maps-applicatie het gebruiken waard is.

 

[related_article id=”158662″]

ForeverMap, van de hand van het Duitse Skobbler, biedt je met zijn kaartenapplicatie een alternatief voor eerder genoemde mogelijkheden. Het bedrijf bracht eind vorig jaar een app uit op Android en presenteert nu een geheel reviseerde versie voor iPhone en iPad.

Skobbler baseert ForeverMap op OpenStreetMap, wat je nog het beste kunt omschrijven als een Wikipedia voor kaartinformatie. Dit project werkt al jaren aan een alternatief voor het alom aanwezige Google Maps en steunt daarbij op de inspanningen van vrijwilligers, die helpen hun lokale omgeving in kaart te brengen.

Een van de voordelen die ForeverMap alvast te bieden heeft, is offline kaartoegang. Volgens de makers is een krachtige zoekfunctie ingebouwd, zodat je ook zonder internetverbinding op de plaats van bestemming raakt.

Betalen om te kunnen kiezen
Maar, en nu komt het addertje onder het gras: die luxe krijg je niet gratis en voor niks. Voor de online toegang tot deze tegenhanger van Google Maps betaal je een kleine meerprijs (0,79 eurocent) en als je een landenkaart offline wilt gebruiken, moet je daar opnieuw per land voor betalen.

Skobbler biedt je dan wel een gratis kaart aan ter download, maar voor wereldreizigers kan de kostprijs zo al snel oplopen. Volgens de beschrijving kun je zelf bepalen welke kaarten op je toestel worden geïnstalleerd, en het biedt bovendien offline navigatie voor voetgangers en voertuigen.


ForeverMap maakt gebruik van Wikipedia om extra kaartinformatie toe te voegen, zodat je musea en restaurants kunt vinden als op vakantie bent. Skobbler beweert bovendien dat de app op maat is gemaakt voor zowel grote als kleine schermen, zodat je je iPad of Androidtablet ook als wegenkaart kunt gebruiken.

Je kunt ForeverMap 2 vinden in Apples iTunes App Store (1,79 euro) of Google Play (0,79 eurocent).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business