Nieuws

Pentagon geeft groen licht aan BlackBerry 10, Samsung Knox

Het Amerikaanse ministerie van Defensie geeft BlackBerry en Samsung toestemming om zijn nieuwste toestellen aan te sluiten op zijn beveiligde netwerken. Apples iOS staat nog op de wachtlijst, maar heeft een goede kans om binnen te komen.

Het Pentagon, zo meldt Reuters, maakte donderdag bekend dat het zijn werknemers toestemming geeft om nieuwe toestellen op de werkvloer te gebruiken. Defensiemedewerkers werken nu nog grotendeels met BlackBerry, maar het Canadese bedrijf kan nu stevige concurrentie verwachten van Samsung, en binnenkort Apple.

Het ministerie geeft zijn jawoord aan smartphones met BlackBerry 10 en PlayBook-tablets, mits die zijn aangesloten op zijn Enterprise Service 10. Ook Samsung Knox, de nieuwe beveiligingsoplossing voor Android, krijgt goedkeuring.


Volgens Reuters verwacht het Pentagon binnen afzienbare tijd ook iOS 6.0-toestellen van Apple in te lijven.

[related_article id=”158256″]

“Dit is een belangrijke stap richting de oprichting van een omgeving met meerdere aanbieders, die een divers aantal state-of-the-art toestellen en besturingssystemen ondersteunt”, zegt een woordvoerder tegen het persbureau.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie is een vette kluif voor telefoonmakers, omdat het zo’n 600.000 toestellen in gebruik heeft. Het overgrote deel van die toestellen (470.000) draagt nu nog het BlackBerry-logo, terwijl via proefprojecten ook iPhones (41.000) en Androidsmartphones (8.700) zijn binnengedruppeld. De Canadese telefoonmaker kan felle concurrentie verwachten in zijn sterkste marktsegment: grootbedrijven die op zoek zijn naar sluitende beveiliging voor hun mobiele toestellen.

De goedkeuring van Samsung Knox, dat via containers vertrouwelijke bedrijfsinformatie scheidt van persoonlijke apps en data, is opvallend te noemen. Knox is nog in geen enkele smartphone van Samsung te vinden en ontbrak tijdens de lancering van het nieuwe vlaggenschip Galaxy S4.

Het Koreaanse bedrijf moet naar verluidt eerst nog interne testen uitvoeren voordat het Knox uitbrengt voor selecte modellen en het kan nog tot de zomer duren voor de beveiligingsoplossing het levenslicht ziet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business