Nieuws

Android heeft antwoord op Xbox Live klaar

Google legt deze week met Google Play Games op Google I/O veel nadruk op games met multiplayer, cloud saves, in-game chat, leaderboards en achievements.

Deze week belooft Google veel nieuws op Google I/O te brengen. Android Police heeft een gelekte build van Google Play Services in handen gekregen, eentje met een verrassing erin. Het bestand bevat verschillende details die verwijzen naar Google Play Games, het gloednieuwe gameplatform dat Google deze week voor Android wil voorstellen.

Het bestand bevat referenties naar multiplayer, cloud saves, leaderboards en in-game chat. De games worden allemaal samengebracht onder een icoontje in de vorm van een groene controller.

Google wil met Google Play Games een antwoord bieden tegen het uitgebreide Xbox Live-platform op Windows Phone en Game Center op iOS.

[related_article id=”160734″]


Android Police claimt dat de dienst behoorlijk diep in Google+ zit geworteld. Alle informatie over je profiel, het delen van je resultaten, uitnodigen van vrienden, alles lijkt te passeren langs het sociale netwerk van Google.

Over de definitieve details zullen we moeten wachten tot Google alles bekend maakt op Google I/O van 15 tot 17 mei in San Francisco.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business