Nieuws

Samsung is Koning Android

De Android-markt was in het eerste kwartaal van 2013 goed voor 5,3 miljard dollar operationele winst. Bijna 95% of 5,1 miljard dollar is te danken aan Samsung.

In het eerste kwartaal van 2013 genereerden Android-smartphones een operationele winst van 5,3 miljard dollar. Samsung Electronics is er in geslaagd om 94,7% van dat bedrag te veroveren.

Volgens een studie van Strategy Analytics was de totale smartphone-industrie de eerste drie maanden van dit jaar goed voor een operationele winst van 12,5 miljard dollar. Zo’n 43% of 5,3 miljard dollar van de koek is voor Android.

[related_article id=”158662″]

Het is overduidelijk dat Samsung de Android-markt domineert. De Zuid-Koreaanse telecomfabrikant tikte af op net geen 95% van de winst. LG staat op de tweede plaats met 2,5% of 100 miljoen dollar. Enkele andere fabrikanten vertegenwoordigen samen nog eens 2,7%.


Bron: Strategy Analytics

Woody Oh, senior analist bij Strategy Analytics, merkt in het verslag op dat de winstgevendheid van Samsung te wijten is aan de slanke producten, de efficiënte verdeling en prima marketing.

Neil Mawston, algemeen directeur van het onderzoeksbureau, voegt toe dat Samsung zonder enige betwisting Koning Android mag genoemd worden. “Samsung heeft een sterke marktpositie en kan dit gebruiken om de toekomst van het Android-ecosysteem te beïnvloeden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business