Nieuws

Yahoo geeft Flickr terabyte gratis opslag

De Amerikaanse zoekmachine wil Flickr 'weer geweldig' maken en verhoogt de opslagcapaciteit van de fotodienst naar 1 terabyte. Daar moet je wel advertenties voor op de koop toe nemen.

Tijdens een persconferentie presenteerde Yahoo maandag een nieuw ontwerp voor de welbekende fotosite, met meer aandacht voor grotere beelden, de eerder genoemde uitbreiding van de opslag en een vernieuwde mobiele app voor Android.

De veranderingen, die per direct ingaan, moeten Flickr weer in het gevlei brengen bij een verwend publiek, dat massaal is overgestapt naar diensten als Instagram en Facebook voor het tonen en delen van foto’s.


“Het uiterlijk en de behandeling draait om foto’s en het ontbreken van beperkingen”, zei topvrouw Marissa Mayer. “Daar gaat het bij Flickr om: foto’s doen de wereld draaien. We willen Flickr weer geweldig maken.”

[related_article id=”161563″]

Met Mayer aan het roer probeert Yahoo zich weer relevant te maken bij de jongere generatie internetgebruikers. Daarin speelt vooral de overname van fotoblogsite Tumblr een grote rol en moet Flickr verloren vertrouwen terugwinnen, met het uploaden en downloaden van afbeeldingen in de oorspronkelijke resolutie.

Yahoo lanceerde tegelijk een betaalde dienst voor fotografen, Flickr Doublr, die 499,99 dollar per jaar zal gaan kosten. Daarmee kunnen de professionals zich ontdoen van vertoonde advertenties en is het mogelijk om over de torenhoge opslaglimiet van 1 terabyte heen te gaan. De zoekmachine belooft daarnaast om afbeeldingen in de eigen datacenters op te slaan, in plaats van dit over te laten aan derde partijen.


De onbeperkte upload- en downloadformaten moeten de weg bereiden voor een nieuwe generatie bewegend en stilstaand beeld die astronomische hoeveelheden pixels bevat. Aan de andere kant hebben concurrerende diensten als Smugmug en 500px vergelijkbare premiumdiensten in huis, die minder per maand kosten dan bij Flickr het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business