Microsoft en Google bouwen samen YouTube-app voor Windows Phone 8

Na wat publiek gebekvecht, slaan Microsoft en Google de handen in elkaar om een YouTube-app voor Windows Phone 8 te bouwen.

Het lijkt voorlopig op een wapenstilstand aan te komen tussen Microsoft en Google. Na de recente vete rond de YouTube-app voor Windows Phone 8, begraven ze de strijdbijl om samen een nieuwe applicatie voor het videoplatform te ontwikkelen.

De twee bedrijven maakten dat nieuws gezamenlijk bekend in een verklaring aan onze collega Mary Jo Foley van ZDNet.com. De nieuwe app zal ergens in de komende weken in de Windows Store verschijnen.

[related_article id=”161452″]

De herrie begon begin mei, toen Microsoft een zelfgebouwde YouTube-app voor Windows Phone 8 in haar Windows Phone Store lanceerde. Die toonde geen advertenties en liet toe om video’s te downloaden, en dat is in tegenspraak met Googles Algemene Voorwaarden.

Vorige week deed Microsoft al wat water bij de wijn door het met een update onmogelijk te maken om filmpjes te downloaden. Maar van het tonen van advertenties was nog altijd geen sprake, volgens Microsoft omdat het de nodige API’s niet krijgt van Google.

Het is niet duidelijk wat er achter gesloten deuren veranderd is, maar Microsoft heeft haar YouTube-app alvast uit de Windows Phone Store gehaald in afwachting van de nieuwe app. Tijdens deze interimperiode zullen gebruikers moeten terugvallen op de oude HTML-versie van de app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business