Nieuws

Zet apps op de microSD-kaart van je Samsung Galaxy S4

De Samsung Galaxy S4 is een fantastische smartphone maar de opslagruimte van 16 GB is een groot minpunt. Alhoewel. Samsung rolt een update uit waardoor je dra ook apps op je microSD-kaart kunt plaatsen.

Samsung Galaxy S4-bezitters zijn over het algemeen erg tevreden over hun toestel maar klagen vaak over de beperkte opslagruimte. Van de 16 GB opslagruimte is er namelijk amper minder dan 10 GB vrij. Een microSD-kaartje is daardoor voor de meeste gebruikers verplichte kost. Dankzij een nieuwe update die Samsung momenteel uitrolt, kun je niet enkel data maar ook apps op het externe geheugenkaartje kwijt.

Deze functionaliteit is niet nieuw. In eerdere Android-versies was het ook al mogelijk maar Google heeft de functie dan uit het besturingssysteem gehaald. Wie een beetje technisch onderlegd is, kon zelf wat knutselen aan het OS en de functie toch gebruiken. Aangezien het merendeel van de gebruikers dit niet deed, was het aantal apps dat ze konden installeren beperkt.

Sommige games hebben één tot anderhalve gigabyte opslagruimte nodig en dat levert frustraties bij gamers aangezien de versies van 32 GB en 64 GB hier (nog) niet beschikbaar zijn.

De update voor de Samsung Galaxy S4 bevat naast het beheer van de microSD-kaart ook enkele andere fixes. De uitrol is voorlopig gestart in Duitsland. Het is niet duidelijk wanneer ie in ons land beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business