Nieuws

HP hoopt op comeback via dood Windows XP

HP hoopt dat het einde van de ondersteuning voor Windows XP zakelijke gebruikers alsnog zal bewegen om massaal over te stappen naar Windows 8. En als dat niet gebeurt, is er altijd nog Google Apps als reddingsplan.

Tijdens zijn HP Discover-conferentie in Las Vegas liet Hewlett-Packard de wereld zien wat het voor het komende jaar in petto heeft. Tijdens een persconferentie lijkt het echter niet vooruit maar terug te kijken om zijn teruglopende verkopen een zet in de rug te geven.

Gedwongen overstappen
“Tot ziens XP, hallo HP”, was op een presentatiedia te lezen tijdens een persconferentie, schrijft ComputerWorld maandag. HP hoopt dat het aflopen van de ondersteuning voor Windows XP in 2014 zal zorgen dat zijn zakelijke gebruikers eindelijk gaan overstappen naar Windows 8.

Het nieuwe besturingssysteem heeft de pc-fabrikanten tot nu toe niets dan problemen gebracht. Uit de laatste kwartaalcijfers van marktonderzoeker IDC bleek dat de wereldwijde verkopen 14 procent waren gedaald. HP, nog nipt de grootste pc-verkoper, had samen met Acer het meeste te lijden onder de afremmende markt.

Enrique Lore, het hoofd van HP’s divisie voor zakelijke pc’s, hoopt daarom dat de vraag naar vervangende systemen voor XP redding zullen brengen. “We denken dat dit een grote kans oplevert voor HP”, zei hij en voegde dat veertig tot vijftig procent van zijn zakelijke klanten nog altijd het verouderde besturingssysteem gebruiken.

[related_article id=”161452″]

Plan B
Tijdens diezelfde conferentie liet Hewlett-Packard ook zien dat het druk op zoek is naar alternatieven voor het falende Windows 8. Volgens The Register maakt het bedrijf zich via zijn ‘SMB IT in a Box’-programma op om grote aantallen machines uit te rusten met Google Apps, Microsofts grote concurrent op het gebied van kantoorsoftware.

“Samen met HP’s partners in het verkoopskanaal zullen we onze klanten een ongelofelijk pakket aanbieden met pc’s, printers en Google Apps voor Business, waardoor bedrijfseigenaren in staat zullen zijn om zich op hun klanten te richten in plaats van zich zorgen te maken over IT”, zei het hoofd van HP’s consumentendivisie tijdens HP Discover 2013.

In het afgelopen jaar heeft HP daarnaast verschillende toestellen gelanceerd die exclusief draaien op Googles softwareplatforms. De Pavilion 14 Chromebook ging onlangs in de verkoop in Nederland, terwijl HP met de goedkope Slate 7 een stuk van de Android-tabletmarkt wil opeisen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business