Nieuws

Nokia ‘vindt zoom opnieuw uit’ tijdens evenement in juli

Nokia toont op 11 juli nieuwe toestellen in New York en de kans is groot dat het zijn eerste Windows Phone openbaart met de PureView-technologie, die een 41-megapixelsensor in een smartphonecamera stopt.

De uitnodiging laat weinig meer zien dan een datum, een loep en de boodschap ‘zoom, opnieuw uitgevonden.’ Nadat de site GSMArena foto’s wist op te scharrelen van een prototype met een reusachtige lens, lijkt de kans echter groot dat het daarmee verwijst naar het eerste Windows Phone-toestel met PureView aan boord.

Ook WPCentral wist de hand te leggen op enkele beelden, waar ditmaal duidelijk het PureView-label op is te zien. Het toestel staat momenteel bekend als Nokia EOS en zou zijn uitgerust met een update van Windows Phone 8 die speciaal is gemaakt voor Lumia-toestellen.

Omdat het evenement vijf uur zal duren, is de verwachting dat Nokia ook andere toestellen zal lanceren.

Nokia introduceerde de PureViewcameratechnologie vorig jaar met de lancering van 808 PureView, een Symbian-toestel met een 41-megapixelsensor en een f/2,4 Carl Zeis-lens, die met hulp van oversampling alle andere smartphonecamera’s liet verbleken. De verwachting is dat deze sensor en lens nu de oversteek zullen maken naar Windows Phone.

Volgens de Financial Times plant Nokia overigens om de productie van Symbian-toestellen deze zomer definitief te staken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business