Nieuws

IT’ers, je volgende baas is niet de CIO maar een andere manager

Hoog op het lijstje bedreigde diersoorten staat het IT-departement. Maar vrees niet, want IT-vaardigheden zijn nog steeds erg nodig.

IT-afdelingen zijn aan het uitsterven in bedrijven. Niet omdat bedrijven hun nood aan informatietechnologie aan het terugschroeven zijn. Hoegenaamd niet, bedrijven worden eigenlijk helemaal één groot IT-departement.

Dat is één van de meningen die boven komen drijven op de recente CITE-conferentie, zoals Computerworld ze optekende. Volgens hen is het waarschijnlijk dat IT-afdelingen binnen vijf jaar niet meer bestaan en dat IT-managers en IT’ers zullen een nieuwe rol gaan spelen in hun bedrijven.

Zoals Brandon Porco, de hoofdtechnoloog van Northrop Grumman het botweg stelt: “de bedrijfsvoering zelf wordt een IT-afdeling. Mensen die met technologie bezig zijn maken het gewoon mogelijk.”

Zoals de grote analistenbedrijven het al voorspellen gaan veel IT-jobs over naar de andere zakelijke afdelingen binnen het bedrijf. Het is bijvoorbeeld al bekend dat marketingbazen een grote IT-budget hebben dan de CIO’s.

Wat betekent dat voor CIO’s en IT’ers? Ze zijn belangrijker dan ooit, want bedrijfsstrategieën rusten nu op de digitalisering om concurrentieel te kunnen blijven. Porco zegt dat CIO’s een evolutie doormaken van techneut naar technologievoorspellers en strategen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business