Nieuws

Samsung komt met een snellere Galaxy S4

Samsung heeft de komst van een snellere Galaxy S4 bevestigd. De nieuwe versie krijgt een Snapdragon 800 processor en ondersteunt LTE-Advanced, een netwerk dat nog sneller is dan 4G.

Samsung heeft aangekondigd dat ze een Galaxy S4 gaat lanceren dat geschikt is voor LTE-Advanced. Dit netwerk belooft snelheden die dubbel zo snel zijn als het standaard 4G-netwerk. LTE-Advanced is voorlopig enkel beschikbaar in Zuid-Korea en het zou wel eens een tijdje kunnen duren vooraleer we het toestel elders kunnen gebruiken. Rusland is eventueel nog een potentiële markt aangezien de Russische provider Yota vorig jaar een LTE-Advanced netwerk uitgerold heeft.

Samsung-topman J.K. Shin vertelde persagentschap Reuters dat het een S4 zal lanceren met een chip die LTE-Advanced ondersteunt. Dit razendsnelle netwerk biedt theoretische downloadsnelheden van 3 Gbps en uploadsnelheden van 1,5 Gbps. “Samsung zal hiermee de allereerste zijn die een commerciële smartphone met LTE-Advanced op de markt brengt”, zegt Shin.

Deze nieuwe Galaxy S4 zou volgende maand al beschikbaar zijn in Zuid-Korea. Het telecombedrijf onderhandelt daarnaast ook met nog enkele andere providers.

Reuters zegt dat het toestel een LTE-Advanced chip van Qualcomm zal gebruiken. Het gaat om de Qualcomm Snapdragon 800 met een kloksnelheid van 2,3 Ghz. Deze chipfabrikant kondigde eerder dit jaar al de Gobi-gebaseerde chipsets aan met LTE-Advanced tag. Deze chipset ondersteunt downloadsnelheden tot maximaal 150 Mbps. Dat is ongeveer drie keer zo snel als de 42 Mbps met haar 3G-chips.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business