Nieuws

Beruchte miljardair verhoogt overnamebod Dell

Carl Icahn, een berucht entrepreneur en miljardair, heeft zijn aandelenpakket van Dell uitgebreid en een nieuw overnamebod voorgesteld.

Michael Dell, topman van de gelijknamige computerfabrikant, wil het bedrijf van de beurs halen. Carl Icahn, een berucht miljardair en tevens aandeelhouder van Dell, is het niet eens met deze beslissing. 

Om een stokje voor de deur te steken, heeft Icahn zijn bod verhoogd tot 14 dollar per aandeel. Daarnaast heeft de multimiljardair het aandelenpakket van Southeastern Asset Management gekocht. Michael Dell blijft hoofdaandeelhouder maar Icahn is nu wel de op één na grootste aandeelhouder van Del. Hij heeft dankzij de overname zo"n 8,7% van het bedrijf in handen.

Vorige week leek het nog even alsof Icahn zich zou neerleggen bij het besluit van Michael Dell en de investeringsmaatschappij Silver Lake Partners om het bedrijf van de beurs te halen tegen 13,65 dollar per aandeel of zo’n slordige 24,4 miljard dollar. Deze week lijkt de aandeelhouderactivist opnieuw strijdvaardiger dan ooit. In een open brief schrijft Icahn dat het bod van Michael Dell veel te laag is.

De aandeelhouders hebben dertig dagen tijd om te stemmen over het voorstel. Als de aandeelhouders het aanbod van Michael Dell verwerpen, gaat Icahn zo’n 62% van de aandelen opkopen. Dat vermeldt de Financial Times.

Enkele jaren geleden kwam Carl Icahn ook al in nieuws omdat hij zich moeide met de overname van Yahoo!. Hij had toen een grote hoeveelheid aandelen van Yahoo!.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business