LG Display probeert voet aan wal te krijgen in de markt van plooibare schermen en start weldra met een massaproductie. De buigbare oled-displays zouden in het laatste kwartaal van dit jaar van de band rollen.

LG Display stort zich op de massaproductie van smartphoneschermen. Deze displays kunnen naar verluidt niet breken, barsten of versplinteren omdat ze buigbaar zijn. Volgens de krant The Korea Times zou het bedrijf de schermen in het laatste kwartaal van dit jaar van de productieband laten rollen.

Dit is een flexibel oled-scherm in een plastic omhuizing. Copyright: James Martin/CNET

 

“We hebben de ontwikkeling van de eerste flexibele schermen met succes afgerond. Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar starten we met massaproductie”, vertelt de elektronicafabrikant aan de Koreaanse krant.

Flexibele schermen kunnen een grote stap zijn in de smartphonewereld en het ziet er naar uit dat LG het eerste bedrijf wil zijn dat massaal buigbare schermen produceert.

Dankzij de OLED-technologie die LG gebruikt in haar plooibare schermen zullen de displays dunner, lichter en flexibeler zijn dan LCD-schermen. Aangezien de schermen niet kunnen breken, zullen ze ook een stuk comfortabeler in je broekzak zitten.

LG is echter niet het enige bedrijf dat bezig is met de productie vanbuigbare schermen. Samsung, Nokia en ook Apple werken al jaren aan flexibele displays voor smartphones en tablets.

Onze collega’s van CNET hebben LG gecontacteerd en kregen bevestiging over de massaproductie. “LG Display zal zoals gepland in de tweede jaarhelft starten met de massaproductie van flexibele schermen”, antwoordde een woordvoerder van het bedrijf.