Nieuws

Blink: Ultrakorte videoclips schieten op Windows Phone 8

Vine voor Windows Phone 8 zit er voorlopig niet in, maar met Blink van Microsoft Research bereik je min of meer hetzelfde resultaat: ultrakorte video's die je snel naar Facebook kunt uploaden.

Wie een Windows Phone-toestel heeft aangeschaft, moet er mee leren leven dat het besturingssysteem vaak achter de kar aanloopt wanneer het aankomt op nieuwe, populaire apps. Microsoft smijt met geld om de achterstand in te lopen, maar kan niet voorkomen dat nieuwe sterren altijd eerst op iOS (en iets later Android) worden gelanceerd.

Zo is er nog altijd geen WP-versie van de razend populaire videoapp Vine van Twitter. Er is zojuist een Androidversie gelanceerd, maar als je ultrakorte filmpjes wilt maken, zul je als Windows Phone-gebruiker op zoek moeten naar een alternatief.

Met een grote update voor de leuke fotoapp Blink heeft Microsoft dat alternatief zelf in huis. De gratis app is een mobiel verlengstuk van het eigen netwerk soc.l en was totnogtoe een wat overbodige app die zogenoemde burstopnamen kan maken. Het neemt aan de lopende band een serie foto’s, waar je het beste resultaat uit kunt kiezen.

[related_article id=”161563″]

Die functionaliteit was echter al standaard aanwezig binnen Windows Phone, maar met een grote update is het nu ook mogelijk om met diezelfde modus een korte geanimeerde clip te maken. Je kunt daarbij zelf het bereik instellen van de ultrakorte clip en het resultaat uploaden naar Facebook, Twitter of So.cl.

Download Blink via de Windows Phone Store (alleen verkrijgbaar in het Engels)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business