Nieuws

Gebruikers Instagram uploaden 5 miljoen video’s in een dag

De leden van Instagram hebben weinig tijd nodig om de nieuw aangekondigde videofunctie van de fotodienst te ontdekken. Binnen 24 uur staan er al 5 miljoen korte Instagram-filmpjes online.

Eigenaar Facebook kondigde donderdag tijdens een persevenement aan dat de mobiele apps van Instagram (iOS/Android) voortaan de mogelijkheid hebben om korte videoclips van 15 seconden te uploaden en delen .

Net als bij de fotodienst kunnen gebruikers videofilters toevoegen en ook het beeld laten stabiliseren voor een beter resultaat. Deze laatste mogeljikheid, die veel lijkt op die van Twitters Vine, lijkt een hit bij de Instagrammers, omdat 130 miljoen van hen binnen de eerste 8 uur na lancering al een eerste video hadden geüpload.

Op het hoogtepunt van de dag uploadden gebruikers liefst 40 uur video per minuut. De hoge aantallen wijzen er op dat Instagram de eerste app zou kunnen worden die het delen van video’s tot gemeengoed zou maken, iets waar appbouwers voorheen moeite mee hadden.

[related_article id=”160734″]

Twitter, dat voor de lancering van video’s op Instagram met afstand de populairste app in huis had voor het delen van korte clips, zit intussen niet stil.

Vine in de verdediging
Het bracht aan het einde van de week een update voor de Android-versie van Vine uit, die de zoekfunctie uitbreidt naar hashtags en vermeldingen van een gebruikersnaam. Het stelt gebruikers van de Android-app daarnaast in staat om hun geüploade video’s direct op Facebook te delen.

Alleen de mogelijkheid om video’s op te nemen met de camera aan de voorzijde van de telefoon ontbreekt nog op de Android-versie, maar Twitter belooft volgens The Verge dat die mogelijkheid weldra zal arriveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business