Nieuws

Google lanceert Nederlandse versie Knowledge Graph

Google introduceert een Nederlandstalige versie van de Knowledge Graph, een kenniskaart die je van slimme zoekresultaten voorziet.

Een goed jaar geleden heeft Google de Knowledge Graph gelanceerd, een nieuwe manier van zoeken die je slimme zoekresultaten voorschoteld. Vanaf deze week is die ook in het Nederlands beschikbaar.

Wanneer je op Google een zoekopdracht invoert, krijg je een hele lijst zoekresultaten voorgeschoteld. Google doet het meestal erg goed om de meest relevante resultaten bovenaan te tonen, maar het kan altijd beter.

[related_article id=”158901″]

Daarom heeft Google de Knowledge Graph in het leven geroepen. Die ‘kenniskaart’ kan verbanden leggen tussen de willekeurige tekens van je zoekopdracht en de echte dingen waar ze voor staan. Op die manier kan Google je meteen de content aanbieden waar je naar op zoek bent.

De Knowledge Graph verzamelt informatie over objecten in de echte wereld en linkt die aan elkaar. Zoek je bijvoorbeeld naar ‘Vincent van Gogh’, dan weet Google dat je waarschijnlijk naar informatie over de schilder op zoek bent en krijg je – naast de standaard zoekresultaten – meteen meer informatie over zijn leven en zijn werk.

Maar ook met meer abstracte begrippen en statistieken kan de Knowledge Graph overweg. Zoek bijvoorbeeld naar “Indian population” en Google zal je een grafiek voorschotelen waar de evolutie van de Indische populatie in wordt weergegeven. Je kan Knowledge Graph dus eigenlijk nog het best vergelijken met de mogelijkheden van zoekrobot Wolfram Alpha.

Tot nog toe was de Knowledge Graph nog maar in enkele talen beschikbaar en Nederlands was daar nog niet bij. Daar komt deze week verandering in, want Google gaat de Knowledge Graph nu ook voor Google.be en Google.nl beschikbaar maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business