Nieuws

Facebook werkt mogelijk aan mobiele nieuwsdienst Reader

Facebook zou werken aan Reader, een mobiele dienst die nieuwsverhalen van binnen en buiten het netwerk weergeeft als een digitale krant.

The Wall Street Journal schrijft zondag dat het lucht heeft gekregen van een intern project bij Facebook dat een mobiele nieuwslezer moet toevoegen aan het huidige portfolio.

Het zou gaan om een project met de codenaam Reader, die Facebook-gebruikers in staat stelt om updates van hun vrienden en nieuwsverhalen op visuele wijze te combineren.

Volgens de krant werkt Facebook al ruim een jaar aan het project en zou het nog het meeste weg hebben van Flipboard, een populaire mobiele applicatie die dit klusje al jarenlang klaart.

Facebook probeert al geruime tijd verwoed om zijn gebruikers meer tijd te laten doorbrengen binnen zijn mobiele diensten, zodat het hen daar advertenties kan oplepelen.

Het is niet duidelijk of ‘Reader’ ooit het levenslicht zal zien, maar als Facebook besluit om de app te lanceren, zou het slim in het gat springen dat Google Reader achterlaat als het op 1 juli zijn deuren sluit.

[related_article id=”161563″]

Hoewel de RSS-nieuwsdienst van Google niet exact dezelfde opzet heeft, is er duidelijk nog altijd grote vraag naar diensten die online nieuws kunnen verzamelen.

Zo krijgt Feedly honderdduizenden aanmeldingen te verwerken nu het zich heeft opgeworpen als voornaamste vervanger van Google Reader.

Facebook, dat onlangs nog een speciaal thuisscherm voor Android lanceerde (Facebook Home), weigerde om het bestaan van ‘Reader’ te bevestigen of te ontkennen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business