Nieuws

Mozilla lanceert Firefox 22 met WebRTC en 3D-gaming

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht. De Javascript-engine werd onder handen genomen en de browser ondersteunt nu Web Real-Time Communications.

Mozilla Firefox 22 is vanaf nu beschikbaar om te downloaden. Naast het verhelpen van een hele rits kwetsbaarheden, heeft de browser ook enkel nieuwigheden meegekregen.

Vanaf versie 22 zit Web Real-Time Communications (WebRTC) in de browser ingebakken. Dat protocol stelt ontwikkelaars in staat om webapplicaties voor spraak- en videogesprekken en p2p-bestandsuitwisseling te bouwen, zonder de nood voor extra plug-ins. WebRTC wordt ook reeds door Chrome ondersteund.

[download_file]

Mozilla heeft ook de Javascript-engine een boost in prestaties gegeven, door de toevoeging van de optimalisatiemodule OdinMonkey. Daardoor is Firefox nu in staat om moderne engines voor 3D-gaming in de browser te draaien. Om OdinMonkey in actie te zien, kan je deze demo van vallende dozen bekijken.

Verder gaat Firefox 22 nu ook beter om met hogeresolutieschermen (op Windows), werd er een nieuwe API voor meldingen van webapps geïmplementeerd en kreeg de HTML5 audio- en videospeler een upgrade zodat je de afspeelsnelheid kan aanpassen.

Een volledig overzicht van alle veranderingen en nieuwigheden vind je in de release notes.

Je kan Firefox 22 nu downloaden via de website van Mozilla. Wij bieden hier de link naar de Nederlandstalige versie voor Windows. Heb je een andere taal of besturingssyteem nodig, dan kan je hier terecht. Staat de browser al op je systeem geïnstalleerd, dan kan je die nu updaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business